Aki felejtette már el, hogy merre parkolt egy többemeletes vagy nagy alapterületű parkolóházban, vagy aki keresett már kétségbeesve és eredménytelenül mozgássérültek számára kijelölt vagy elektromos töltőpontokkal felszerelt parkolóhelyeket ugyanitt, nagyra fogja értékelni a Parkopedia kezdeményezését. A brit cég nagy felbontású, háromdimenziós térképeket készít parkolóházakról és egyéb olyan épületbelsőkről, ahol autóval vagy gyalog el kell tudnunk igazodni.

A térképek GPS-vétel nélkül is használhatók, ami praktikus, hiszen a vasbeton koszorúk árnyékában nincs műholdas vétel, és a fent említett esetek mellett egy sor jövőbeli fejlesztéshez is elengedhetetlenek. Ilyen például az automatizált parkolási funkció: ennek alapfeltétele egy részletes térkép, hogy az önállóan közlekedő autók ne fussanak bele mindenféle zsákutcákba.

A Parkopedia egyébként csak a végfelhasználók számára új szolgáltatás: a világ nagy autógyártói évek óta használják adatbázisukat, amely 89 ország 15 ezer városának több mint 70 millió parkolóhelyének helyadatait és jellemzőit tartalmazza.