A felújított Deák Ferenc hidat tavaly tavaszi átadása után elővigyázatosságból hamarosan ismét le kellett zárni. A részletes vizsgálatok és átmeneti javítások után iskolakezdésre megnyitották ugyan a hidat, de a felújítás során felszínre került, 30 évre visszanyúló anomáliák orvosolásához ismét lezárásokra lesz szükség a híd hosszú távú megbízható használata érdekében – írta a Magyar Építők.

Jelenleg az új hídsaruk kiválasztását és az ehhez szükséges egyes szerkezeti elemek megerősítését szolgáló részletes terveket készítik. Az első ütemben 2021. március 22. és 2021. június 14. között a Deák Ferenc híd déli, M5 autópálya felé vezető hídján a szélső forgalmi sávot lezárják, és elvégzik a zajvédő fal befejezési munkáit.

2021. június 15. és 2021. szeptember 1. között pedig a Deák Ferenc híd északi, azaz az M1 autópálya felé vezető oldal hídját teljesen lezárják a beavatkozások megvalósításának idejére. Ebben az időszakban a térségben közlekedők 2×2 sávon haladhatnak a Deák Ferenc híd déli, azaz az M5 autópálya felé vezető oldal hídján.

A forgalmi terelések teljes időszakában a kerékpáros és gyalogos forgalom fenntartása biztosított lesz.

2021 szeptemberétől mindkét hídon a forgalom mindkét irányban, teljes értékűen, négy forgalmi sávon haladhat. Decemberig még ismét többször fognak hétvégén dolgozni, de ezek a munkálatok nem befolyásolják jelentősen a közúti közlekedést.