2021. március 4-én az éj leple alatt, fittyet hányva a kijárási tilalomra ólálkodott egy Vácott leállított jármű közelében egy férfi, amikor egy lakó – kikiáltva a házából – menekülésre késztette – írja a Police.hu.

A segélyhívásra reagáló egységek nem sokkal később, a helyszín közelében megállítottak egy kocsit. Amikor a romhányi sofőr nem tudott elfogadható magyarázattal szolgálni ott tartózkodására, előállították. Erre a sorsra jutott az a varsányi férfi is, aki a környéken bolyongva épp az akkor már a rendőrökkel távozó romhányi cimboráját kereste, őt szintén előállították.

A parkoló autónál hagyott vágószerszámot lefoglalták és begyűjtötték az előállítottak autójában talált, katalizátorlopásokhoz használatos eszközöket is.

Munka közben zavarták meg a katalizátortolvajokat 1

Megtagadta a vallomástételt a 28 éves romhányi férfi, akárcsak a jegyzőkönyv aláírását, 44 éves, varsányi társa azonban beismerő vallomást tett. Elmondta, barátjával nincs munkájuk, ezért döntöttek úgy, elkezdenek katalizátorokat lopni.

Vácra autóztak, ő befeküdt a kiszemelt kocsi alá és vágni kezdett. Ebben a pillanatban kiabált rá valaki, hogy „Mit csinálsz?”, erre kimászott és elsétált. Nem sokkal később már rendőrök igazoltatták.

A két férfi ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folytat további eljárást a Váci Rendőrkapitányság.