Mindössze 16450 angol fontra, sok időre, némi szakértelemre és egy Mazda MX-5-ösre van szükség ahhoz, hogy lehessen egy Tipo 184-esünk: az 1950-es évek legendás Alfa Romeo 158 versenyautójának a mása.

Az ötlet egy brit tévés személyiség fejéből pattant ki, megvalósítását pedig egy veterán autókkal foglalkozó műhely vállalta magára.

Építsd magadnak veterán versenyautót 1
Építsd magadnak veterán versenyautót 2

Építsd magadnak veterán versenyautót

Építsd magadnak veterán versenyautót 7
Építsd magadnak veterán versenyautót 8
Építsd magadnak veterán versenyautót 9
Építsd magadnak veterán versenyautót 10
Fotó megosztása:

A projekt nem igényel különösebb magyarázatot: ki ne akarna egy klasszikus versenyautóval az úton keresztben autózni – pláne, ha az az autó a Forma-1 történetének első sikeres típusa, egyben mindmáig egyik legsikeresebb autója, amely első szezonjában szó szerint veretlen volt, és a másodikban is minden alkalommal a dobogóra juttatta pilótáit.

Az autó eredeti példányai megfizethetetlenek, a Tipo 184 viszont szimplán csak drága: átszámítva 6,5 millió forintot kérnek el a készletért. Plusz kell még hozzá egy Mazda MX-5 – legalábbis annak számos komponense –, hogy készen legyen.

Építsd magadnak veterán versenyautót 11

Az alkotók nyár végén egymárkás bajnokságot indítanak az autóknak, a tervek szerint 2 x 15 perces futam vár a résztvevőkre. A széria egyelőre Nagy-Britanniában fut, de hamarosan Európában és az USA-ban is megjelenhet.

Ha megrendelnéd a készletet, kattints ide.