Megoldódhat a 74-es és a 78-as trolibusz problémája a legkritikusabb szakaszon, a Nefelejcs utcában – adta hírül a Színes Erzsébetváros. Naponta egy-két, egy év alatt pedig összesen 466 alkalommal akad el a BKK járata az említett szakaszon, ami az összes akadályoztatás közel felét jelenti.

A problémát a VII. kerületi önkormányzat a BKK-val közösen vizsgálta meg, ennek eredményeként az engedélyezési eljárást követően, valószínűleg tavasszal kerül sor a Nefelejcs utca Garay utca és István utca közötti szakaszán a parkolási rend átalakítására.

A menetirány szerinti bal oldalon az új parkolási rend a párhuzamos parkolást írja majd elő, így a trolibuszok a szabálytalanul parkoló gépjárművek, teherautók miatt nem akadnak el többet, nem alakul ki dugó és a troli utasainak sem kell többet bosszankodniuk.

Ezzel ugyan megszűnik 18 parkolóhely, de Kispál Tibor erzsébetvárosi alpolgármester szerint „az intézkedés nem autóellenes, hanem lakosság- és közlekedésbarát”.

Egy jó hír (és egy rossz?) a 74-es és 78-as trolik kapcsán... Kezdjük a jó hírrel: megoldódhat a 74-es és a 78-as troli...

Közzétette: Színes Erzsébetváros – 2021. január 23., szombat

„Nagyon sokan utaznak a trolin és autóval is ezen a szakaszon, nem megengedhető, hogy hosszú fél órákra-órákra elakadjon a forgalom. Mentőautó se tud elmenni, ha elakadnak a trolik, ezen emberélet is múlhat” – tette hozzá Kispál.

Az önkormányzat közleménye arról is említést tesz, hogy a közlekedési szakértők felülvizsgálják a parkolási helyzetet a Wesselényi utcában, a Klauzál térnél, az Akácfa utca környékén és a Dohány utcában, a Síp utca és a Nagydiófa közti szakaszon is. Itt azt vizsgálják meg, hogy a trolibuszok jobban elférnek-e, ha a parkoló autók felállhatnának a járdára fél kerékkel.

Ezzel kapcsolatban a pontos tervekre még várni kell, viszont az említett szakaszokon meglehetősen szűkös a járda, úgyhogy figyelembe kell venni azt is, hogy a változtatások ne menjenek a gyalogos közlekedés rovására.