Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki gyenge hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére, valamint Győr-Moson-Sopron és Vas megye bizonyos területeire az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett térségek friss hóval fedett területein a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Elsőfokú riasztást adtak ki hófúvás veszélye miatt 1

Az előrejelzés szerint szombaton a Dunántúlon helyenként várható havazás, hózápor általában lepel-2 cm friss hóval. A keleti országrészben inkább csak elvétve lehet csapadék. Az erős, viharos közeli északnyugati szél a friss hóval borított dunántúli tájakon (leginkább Bakony, Vas északkeleti része, Kisalföld egyes részei) az arra érzékeny útszakaszokon hordhatja a havat.

Estétől több helyen alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, hózápor, amelyből reggelig többnyire lepel-3 cm friss hó hullhat, de a Dunántúl nyugati, délnyugati tájain és a hegyekben lokálisan ennél több is összegyűlhet. Vasárnap napközben már csak kevés helyen eshet a hó (további lepel-3 cm). A friss hóval borított dunántúli tájakon hófúvásra még van esély.

Vasárnap naplementét követően gyorsan hűlni kezd a levegő, hétfő reggelig az északkeleti megyékben van lehetőség -15 fok alatti hőmérsékletekre, főként a szélcsendes, hóval borított tájakon, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet.