Egy faddi férfi tett feljelentést 2020. október 24-én ismeretlen tettes ellen amiatt, hogy a családja tulajdonában lévő, nyitott állapotú autót – melyben benne hagyták az indítókulcsot – ellopták. Az autót később Szekszárdon, az út szélén leállítva találták meg. Az eset kapcsán büntetőeljárást indítottak.

Néhány nappal később újabb bejelentés érkezett a tolnai rendőrőrsre, hogy egy faddi férfi autóját – amely szintén nyitott állapotban volt és a kulcsot is a járműben hagyták – ismeretlen személy elindította, és a kocsival elhajtott.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a tolnai rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 15 éves, a faddi nevelőotthonban élő fiút, akit elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki. A fiatal elismerte a bűncselekményeket: azt mondta a rendőröknek, hogy barátnőjével akart kocsikázni, azért vitte el az autókat.

A fiú a kihallgatását követően, november 1-jén, ezúttal Tolnán egy nyitva hagyott autó indítókulcsát lopta el azzal a céllal, hogy később ezzel a járművel is autózzon. Ezúttal a tolnai rendőrök még azelőtt elfogták a fiút, mielőtt elvihette volna a kocsit. A fiatal a rendőröknek egy korábban történt lopást is elismert, amikor egy nyitva hagyott kocsiból lopott el két pénztárcát a benne lévő készpénzzel.

Az év elején újabb autó tűnt el Faddról. Január 3-án, a késő esti órákban tett feljelentést egy helyi férfi, mert ismeretlen személy az utcán néhány órával korábban leállított, de nyitva hagyott autóját ellopta. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és nyomozást indítottak.

Az ellopott kocsit január 5-én megtalálták a Pálfára vezető úton. Az eset kapcsán elszámoltatták a novemberben elfogott 15 éves fiút, aki elismerte a nyomozóknak, hogy ő vitte el az autót.

A rendőrök könyörögve kérik a faddiakat (és mindenkit), hogy zárják be a kocsijukat!