Új piacot céloz meg és ezáltal Magyarországon is megjelenik a világszerte híres londoni taxikról ismert London Electric Vehicle Company (LEVC). A hazai piachoz való csatlakozásban a Volvo testvérmárkáját a Gablini Cégcsoport segíti a TX értekesítésével és annak támogatásával, ami 2021 tavaszától kiterjed új elektromos kisteherautójára, a VN5-re is.

A Gablini Cégcsoport örömmel képviseli Magyarországon az LEVC-t, amely prémium elektromos járműveiről ismert, az innováció és a fenntartható jövőről való gondoskodás pedig egyik sarokköve a cégünknek. Magyarországon elsőként értékesítünk modern elektromos járműveket, mert úgy gondoljuk, van igény idehaza az egyre nagyobb hatótávolságú kishaszonjárművekre és taxikra

– idézi az LEVC közleménye Gablini Gábor szavait. A Gablini Cégcsoport tulajdonosa hozzátette: „Úgy véljük, az LEVC új, innovatív termékei tökéletesen illeszkednek portfóliónkba.”

Betör Magyarországra a londoni taxik gyártója 1

„Magyarország világos e-mobilitási jövőképpel rendelkezik, többféleképpen arra ösztönzik az üzembentartókat, hogy váltsanak zéró karbonkibocsátású járművekre” – kommentálta a hírt Joerg Hofmann, az LEVC vezérigazgatója. „Már várom, hogy a Gablini Cégcsoporttal együttműködve megalapozzuk márkánkat és termékeinket ezen a progresszív piacon.”

Magyarországi beszállása mellett azzal érvel az LEVC, hogy a zöld rendszám révén az elektromosautó-tulajdonosok a gépjárműadó-mentességgel vagy -engedménnyel, az áfa csökkentésével, a személyi jövedelemadó-kedvezménnyel, valamint a támogatott hitelekkel jelentős összeget takaríthatnak meg, emellett Budapesten és a nagyobb városokban ingyen parkolhatnak – függetlenül attól, hogy a koronavírus-járvány miatt néhány hete országszerte ingyenessé tették a parkolást.

A TX Shuttle-t a modell taxi kiviteléhez hasonlóan az eCity-technológia hajtja. Több mint 510 kilométer megtételére képes, ebből 101-et tisztán elektromos hajtással és zéró emisszióval.

Számos kényelmi és biztonsági extrával szerelik a TX-et, többek között kerekes székesek is akadály nélkül utazhatnak, a vezetőfülke pedig leválasztható, így a fizetés is érintésmentesen kivitelezhető hátul. A felületek könnyen tisztíthatóak, a sofőr és az utasok közötti folyamatos és egyértelmű kommunikációt pedig kaputelefon-rendszer segíti.

Betör Magyarországra a londoni taxik gyártója 2

Az LEVC új elektromos kisteherautója, a VN5 már kapható az Egyesült Királyságban, európai bemutatkozása jövő márciusban várható. A TX-hez hasonlóan a VN5 konstrukciója is könnyű alumíniumból készült, merész és jellegzetes a kialakítása, és ugyanúgy az eCity-technológia biztosítja a hajtást.

Teljes hatótávja 484 kilométeres, amiből 98 kilométert képes megtenni helyi emissziómentesen. Raktere 5,5 köbméteres, vagyis két EUR-raklap könnyedén befér hátra, bruttó hasznos teherbírása 830 kilogramm.

A bejelentés értelmében az LEVC már 21 európai piacot fed le, az év végére pedig már 30 értékesítési és szervizpartnerrel fog rendelkezni a kontinensen.