Németországi, kínai, észak-amerikai és magyarországi üzemeiben egyaránt villanyautós fejlesztéseket hajt végre, és már 2021-ben különböző elektromos modellek gyártásába fog a Mercedes-Benz, jelentette be a márka anyavállalata, a Daimler.

A jelen kéttagú EQ modellcsaládot (EQC középkategóriás szabadidőjármű és EQV kisbusz) négy további modellel bővítik. A sort az EQS luxusszedán indítja 2021 elején; a sindelfingeni üzem után 2022-től az USA-ban is gyártani fogják az elektromos luxusautót. Kisebb testvére, az EQE Pekingben és az USA-ban készül majd – Kína már 2021-ben, míg Észak-Amerika csak 2022-ben kapja meg a nagy szedánt.

Elektromos offenzívát indít a Mercedes 1
Elektromos offenzívát indít a Mercedes 2

Elektromos offenzívát indít a Mercedes

Elektromos offenzívát indít a Mercedes

Elektromos offenzívát indít a Mercedes 6
Elektromos offenzívát indít a Mercedes 7
Elektromos offenzívát indít a Mercedes 8
Fotó megosztása:

Kecskemét és Peking lesz az EQB kompakt szabadidőjármű otthona; mindkét üzemben 2021-ben indulnak be az új gyártósorok. A még kisebb EQA crossover a németországi Rastatt mellett Pekingben készül majd.

Kecskeméten az EQB lesz az első tisztán elektromos modell, ugyanakkor nem ismeretlen az üzem számára a nagyfeszültségű hajtáskoncepció: a CLA és CLA kombi már most is készül plug-in hibrid verzióban, az A-osztály PHEV pedig hamarosan gyártásba kerül.

Elektromos offenzívát indít a Mercedes 9

Mercedes-Benz EQB