A beruházás során egy előre gyártott, valamint monolit vasbeton szerkezetű, vasút feletti, 12+4 támaszú, háromágú Y-híd épül. Az Y-híd Kisfaludy utcai ágán mindkét irányban autóbuszöblöket alakítanak ki.

Ritkán látható híd épül Miskolcon, íme a képek 1

A gyalogosok közlekedését a hídon kijelölt gyalogos átjáró, illetve az akadálymentes közlekedést egy-egy lift fogja biztosítani. A Király és a Vörösmarty utcák keresztezésében a meglévő jelzőlámpás csomópont helyén új, háromsávos, jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalmat létesítenek.

Az épülő körforgalom a gyalogosok számára is biztonságos átkelést jelent majd az úttesteken, jelzőlámpával biztosított kijelölt gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki. A körforgalom-építés miatt kivágandó, többségében tűlevelű növények pótlására a városvezetés által meghatározott számú és típusú növényeket telepítenek majd a kijelölt helyeken, a körforgalom belső részén pedig öntözőrendszerrel ellátott zöldfelületet alakítanak ki.

Ritkán látható híd épül Miskolcon, íme a képek 2

A kivitelező jelenleg cölöpalapozási munkálatokat végez, amíg az időjárási körülmények ezt megengedik. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódnak a szeptemberben lezárt Vörösmarty utcai vasúti felüljáróhoz tartozó töltés bontási munkálatai is.