B. Zoltán az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontjánál utolért egy szabályosan közlekedő autóst. Amikor mögéje ért, akkor a reflektorával villogni kezdett, hogy gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra kényszerítse az előtte haladó sofőrt.

Miután a másik autós nem gyorsított és nem húzódott le, az elkövető őt a kanyarodósávon megelőzte, majd indokolatlanul befékezett előtte, emiatt a másik sofőr is erős fékezésre kényszerült.

Ezután az elkövető a külső forgalmi sávba sorolva megvárta, amíg az autós mellé ér, és járművét balra kormányozta azért, hogy az út bal oldalán lévő szalagkorlát felé szorítsa a másik autóst. Eközben az elkövető a vezetőoldali ablakát leengedve, azon kinyúlva egy kamuigazolványt lobogtatott.

a videó a hirdetés után indul

Ezután megpróbálta elérni, hogy egy forgalomtól elzárt területre hajtson utána a sértett, és ott mindketten megálljanak, aki azonban ennek nem tett eleget, hanem továbbhajtott.

B. Zoltán a kihallgatásakor elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság ítéletét és 250 napi tétel – 325 ezer forint – pénzbüntetésre ítélte a férfit. Emellett egy évre eltiltotta a vezetéstől is, de az eltiltás tartamába beszámította az elsőfokú ítélet júniusi kihirdetése óta a mai napig eltelt időt.