Amíg a Forma-1-es Török Nagydíjét az eső, a WTCR aragóniai programját a köd írta át, emiatt a túraautó-világkupa szabadedzéseire a tervezettnél később, majdnemhogy az időmérő előtt, gyors egymás utánban került sor. A két gyakorláson a Lynk & Có-s Santiago Urrutia bizonyult a leggyorsabbnak, míg Michelisz Norbert (Hyundai) és Tassi Attila (Honda) is az első tízben kezdett.

Már a kvalifikáció első etapja kulcsfontosságúnak bizonyult a bajnoki küzdelem szempontjából, Esteban Guerrierinél ugyanis nem tudták orvosolni a második edzés során felmerült fékproblémákat a Hondánál. Így csak 18. lett – igaz, az első futamon a 17. helyről startolhat Tassi Attila motorcsere miatti büntetésének köszönhetően, de sovány vigasz a Münnich Motorsport argentinjának, miközben az éllovas Yann Ehrlacher a pontot is érő 5. helyen jutott tovább a Q2-be.

Van még remény Michelisz-sikerre idén 1

A magyar érdekeltségek közül Mikel Azconának alakult a legjobban a nap: egy 3., egy 5. és egy 6. rajtkocka a mérlege.

Az élen a jó formáját átmentő Urrutia végzett az alfás Jean-Karl Vernay, valamint a Zengő Motorsport pilótája, Mikel Azcona előtt. Michelisz egy 9., Boldizs Bence (Cupra) egy 12. hellyel ment tovább a Q1-ből, míg Tassi Attila a 14., Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) a 22. helyen, mért idő nélkül esett ki.

Századokon múlt a Q3-as pozíció és a fordított pole a magyar érdekeltségeknek a második etapban: Azcona 52 ezreddel csúszott le a Superpole-ról (a spanyol így egy 5. és egy 6. rajthelyet szerzett a 3. rajtkocka mellé), a négyszeres világbajnok Yvan Muller pedig a 10. időt autózva, Michelisztől közel 3 tizeddel elmaradva, Boldizst pedig mindössze 33 ezredmásodperccel előzve – a tavalyi bajnok a fordított rajtrácsos viadalnak így is az első sorból, francia ellenfele mellől vághat neki.

Van még remény Michelisz-sikerre idén 2

A Lynk & Co uralmáról szólt a szombati nap: Urrutia két rajtelsőséget szerzett, Mulleré a fordított pole lett, Ehrlacher pedig növelte bajnoki esélyeit.

Vernay gördült elsőként pályára a végső szétlövésben, de a 2017-es TCR-bajnok egy apró hibával egyhamar kihúzta magát az esélyesek közül. Utána Ehrlacher, Nathanaël Berthon (Audi) és a 2017-es világbajnok Thed Björk sem hibázott, de Urrutiát nem lehetett megállítani: Ehrlacher-ra másfél tizedet verve újabb rajtelsőséget zsebelt be. A francia további négy pontjával sem lehet csalódott, előnye ugyanis 31 pontra hízott Guerrierivel szemben.

9:15-kor, 13:15-kor és 15:15-kor rajtolnak vasárnap a záróversenyek a MotorLand Aragónon. Az Eurosport 1 mindhárom versenyt élőben közvetíti, emellett az elsőt a Sport 1-n, a másodikat és a harmadik a Sport 2-n kísérhetjük még figyelemmel. A 2021-es szezon pedig várhatóan május közepén, a Hungaroringen kezdődik.