Éveken át húzódó ügy végére tett pontot az a kanadai bíróság, amely elutasította egy bizonyos Jessica Liu keresetét. A hölgy még  2015-ben törte ripityára Aston Martin DB9-es kupéját. Felkeresett egy luxusautókra szakosodott vancouveri műhelyt, akik a megbízás szerint el is végezték a javítást, ám amikor elkészültek, a tulaj nem fizette ki az előzetes becslésnek megfelelő összeget, hanem inkább beperelte a céget, akik állítása szerint megpróbálták átverni.

Mivel az autót nem vette át, a szerviz napi 200 kanadai dollár (kb. 46 ezer Ft) tárolási díjat számított fel neki.

A bíróságon a hölgy arra hivatkozott, hogy azért próbálták meg átverni, mert nő, gazdag és idegen ajkú. A bíróság azonban ezeket az állításokat alaptalannak találta, és ellene döntött. Most tehát a nőnek ki kell fizetnie a javítást, a tárolási költségeket, valamint a szerviz perköltségeit – ez összesen 330 ezer kanadai dollárra, azaz nagyjából 77 millió forintra rúg.

77 milliót követel ügyfelétől a szerviz 1

Az Aston Martin DB9 2004 és 2016 között készült. Az alumínium karosszériás túraautó 5,9 literes, V12-es motorja történetünk idején (2014) 517 lóerős volt. A kupé és kabrió karosszériával kínált sportautó legnagyobb sebessége elérte a 295 km/órát, álló helyzetből kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsult 100 km/órára.