A Sony Playstation játékkonzolra fejlesztett Wipeout játékban autók helyett repülő szerkezetekkel kell zéró gravitációs környezetben versenyezni. Ennek a szimulációs játéknak a hangulatát és erőhatásait ragadja meg az az utcai versenyautó, amelyet most mutatott be a Briggs Automotive Company, közismertebb nevén a BAC.

Gravitációmentes sportkocsi Angliából 1

A manufaktúra legújabb autója, a Mono R maga a megtestesült értelmetlenség: az együléses járműnek (ezért Mono) sem teteje, sem szélvédője nincsen, 555 kg-os tömegét 345 lóerős turbómotor röpíti. Az autó álló helyzetből 2,5 mp alatt gyorsul 96 km/órára (60 mérföld/óra), végsebessége 274 km/óra – és mindezért 75 millió forintnak megfelelő összeget kér el a gyártó. A Mono R-ből mindössze harminc darab készül, ezeket kizárólag olyanok vehetik meg, akik már rendelkeznek egy BAC Monóval.

Az autó számos egyedi karbon karosszériaelemnek köszönhetően jó pár kilót veszített az alapmodellhez képest, magassága 20 mm-rel csökkent, szélessége 25-tel nőtt.

Gravitációmentes sportkocsi Angliából 19

A Mono R alapvető módosításoknak köszönheti az alap BAC Monónál 35 lóerővel nagyobb teljesítményét. Megnövelték a motor furatát, módosították a főtengelyt, ezzel a maximális fordulatszám 7800-ról 8800/percre nőtt. Emellett a vezető melletti kürtőben kezdődő, F1-ihletésű szívórendszert építettek ki. Vadonatúj a hengerfej, a pillangószelepet villanymotor mozgatja.

Ja, és a fényezés: tíz munkanapon át vitték fel az autó karbon felületeire a játék egyik kedvenc versenyjárművének szín- és formavilágát idéző grafikát. Ennek költségéről nincsenek információink.

Gravitációmentes sportkocsi Angliából 20