Stratégiai partnerként és részvényesként csatlakozott az Ionityhez a Hyundai Motor Group. A Kia-t és a Hyundait magában foglaló cég hozzájárul ahhoz, hogy Európa autópályái mentén tovább bővüljön a nagyteljesítményű töltőállomások hálózata.

Az Ionity töltőhálózat az európai kombinált töltőrendszer (CCS) egységes töltőszabványt alkalmazza. A hálózat 100 százalékban megújuló forrásból származó energiát használt, ezáltal lehetővé teszi, hogy az elektromos járművek vezetői ne csupán emissziómentesen, de CO2-semlegesen is közlekedjenek.

A 2017-ben alapított Ionity a legnagyobb teljesítményű független töltőhálózat Európában, a kapacitás elérheti a 350 kW-ot, ezért itt lehet a leggyorsabban feltölteni a villanyautókat. Természetesen ez az árazásában is jelentkezik, az otthon nagyjából 40 forintért vásárolt 1 KWh áram itt 280 forintba kerül, amivel a Hyundai Kona 64 kWh-s akkisja több mint 14000 frintért tölthető 80%-os állapotra.

Az Inoity BMW csoport, a Mercedes Benz AG, a Ford Motor Company, a Volkswagen csoport (az Audi és Porsche márkák révén) vegyes vállalata, ehhez csatlakozott most a Hyundai Motor Group.

Korábban a Vezess is kipróbálta az Ionity töltőt. Nézd  meg a videónkat róla!