Peter Salzmann hivatásos wingsuit-pilóta – magyarul a végtagok között feszülő “szárnyakkal” szerelt denevérruhát ölt magára, és ebben siklik a levegőben. Őt kérte fel a BMW, hogy segítsen kifejleszteni legújabb kütyüjüket, amellyel nem a piacot akarják meghódítani, inkább csak az elektromos mobilitásban rejlő lehetőségeket demonstrálni.

Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 1
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 2

Bárkiből Supermant csinál ez a ruha

Bárkiből Supermant csinál ez a ruha

Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 13
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 14
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 15
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 16
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 17
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 18
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 19
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 20
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 21
Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 22
Fotó megosztása:

A BMW wingsuitja nem átlagos ruha: mellrészére két darab tokozott, szénszálas légcsavart szereltek. Az ezekhez kapcsolódó villanymotorok csúcsteljesítménye 7,5 kW percenkénti 25 ezres fordulatszámon – a 15 kW összteljesítmény mintegy 5 percig áll a pilóta rendelkezésére.

Az első ötlettől a megvalósításig három év telt el. A BMW i, Peter Salzmann és a BMW Designworks közös projektjében még az autógyártó müncheni szélcsatornáját is igénybe vették a repülő ruha tökéletesítéséhez.

Bárkiből Supermant csinál ez a ruha 23

A pilóta helikopterből ugrik ki, majd ejtőernyővel ér földet. Normális esetben ilyenkor csak siklik a pilóta, mint Batman, a motoros ruhában azonban egyenesen Supermannek érezheti magát.

A motoros wingsuit jelenlegi formájában korántsem kész: az aerodinamika és a hajtás optimalizálásával hosszabb üzemidőt kívánnak elérni. A sebesség fokozása nem cél: a 15 kW mintegy 300 km/óra sebességű száguldást tesz lehetővé (amibe persze a gravitáció is besegít.)

a videó a hirdetés után indul