Hogy találtak egymásra a KB Autoteammel?

Mi, lovasok egy nagy család vagyunk. Tiborral mi ehhez a családhoz tartozunk. Ő díjugratásban, én a fogathajtásban vagyok otthon. Budapesten vagy 15 éve rendezzük a Papp László Spotarénában a lovas világkupát, ahol én rendszerint induló vagyok, ő versenybíró, de más alkalmak is erősítették a sportbarátságunkat.

Lázár Zoltán világbajnok a KB Autoteam Jeep nagykövete (x) 1

Miért Jeep?

A Jeep érzésvilága abszolút illik a fogathajtáshoz. Hangsúlyozom, hogy nem az én fejemben született az ötlet. Tibor vetette fel a KB Autoteam Jeep nagyköveti szerepét és a Wranglert ajánlotta fel egy évre.

Lázár Zoltán világbajnok a KB Autoteam Jeep nagykövete (x) 2

Sokat győzködte?

Nem. Több okom is volt az igenre. 2021-ben Budapesten lesz a fogathajtó Eb. A felkészülésben az autó komoly segítség. A maratonhajtás terepbejárására, felmérésére kiváló a Wrangler. A Jeep az erős, a nyers, az ellenálló, a szabad életérzést fejezi ki, amivel maximálisan azonosulni tudok.

Mik az eddig tapasztalatai?

Egy kisfilm forgatásán mentem vele először komolyabb terepen a lovasparkunk közelében, Domonyban. Nem csalódtam. A fogattal és az autóval is ugyanazokat a köröket tettük meg. Ahol a lovak elmentek, ott a Wrangler is.

Ön vadász is. Lehet szerepe ott a Wranglernek?

Össze lehet hozni, de én az a vadász vagyok, aki inkább kint van az erdőben. Jellemzően gyalog barangolok és figyelem a vadmozgást, ritkán használom a puskát. Az erdős területet megközelítésére viszont kiváló a Jeep. A vadászatokon ugyan nem a piros terepjáró jellemző, de ezzel biztos felismernek – mondja nevetve Zoltán.

Lázár Zoltán világbajnok a KB Autoteam Jeep nagykövete (x) 3

Tényleg, miért piros?

Minden hozzám és a csapathoz köthető felszerelésben megjelenik a piros. A lószállító kamiontól az öltözeten át a terepfogatomon keresztül a lovak felszereléséig ott a piros. Amúgy jól áll a Wranglernek.

Lázár Zoltán világbajnok a KB Autoteam Jeep nagykövete (x) 4

Hogy áll az Eb-felkészülésben?

Egy komoly versenybalesetem volt nyáron bordatörésekkel, zúzódásokkal. Már jól vagyok, tréningezek, és újra a bakon ülök segédhajtóimmal. A napokban a jászkarajenői évadzáró fogathajtó versenyen megnyertem a négyesfogatok díjhajtását, az akadályhajtásban 2., a maratonhajtásban 3. lettem, összetettben a 2. helyen végeztem. Biztató eredmények.

Lázár Zoltán világbajnok a KB Autoteam Jeep nagykövete (x) 5