Ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni, miként is alakult ki a rajtsorrend a túraautó-világkupa aragóniai versenyeire. Már az időmérő edzés lebonyolítása sem volt zökkenőmentes, a Q2 ugyanis jelentős csúszással kezdődhetett el az időmérő-rendszer meghibásodása miatt.

A káoszt tovább tetézték az addig kiszabott rajtbüntetések, valamint a pályaelhagyások és az azokkal összefüggésben hozott ítéletek. Mindenesetre Michelisz Norbert megőrizhette Q1-es első helyét, aminek értelmében a vasárnap reggeli első versenyen az élről indulhat – idén először.

A regnáló világkupagyőztest megdorgálták a pályaelhagyások miatt, de utólag visszaadták a köreit, s noha ezek alapján akár a Q3-ig is eljuthatott volna, összességében a hatodik helyen rangsorolták, ami egy 5. és egy 6. rajthelyet jelent számára a fordított rajtrácsos második, illetve a harmadik futamra.

Őskáosz a WTCR-időmérőn, megvan Michelisz idei első pole-ja 1

Majdnem összejött egy első sor a Zengő Motorsportnak.

Úgy tűnt, akár két versenyen is magyar pilóta állhat fel a pole pozícióba, miután Boldizs Bencét a 10. helyen rangsorolták a Q2 végén. Ám a Zengő Motorsport versenyzőjével egyetemben Michelisz és Luca Engstler is mért idő nélkül maradt – csakhogy egy szabály értelmében ilyenkor a Q1-es rangsor a mérvadó, márpedig ott Michelisz mindenkit megelőzött.

A sorozatos variálásokat követően Boldizs az elsőt a 9., a második és a harmadik futamot a 12. rajtkockából kezdheti meg, miközben spanyol csapattársa, Mikel Azcona dobogós reményekkel állhat rajthoz hazai pályán: az első futamot az ötödik helyről, a másodikat az élről kezdheti meg, az utolsó versenyen pedig a 10. pozíciót foglalhatja el.

Végül, de nem utolsó sorban az első Alfa Romeó-s pole-ját szerző Jean-Karl Vernay legjobb idejét is elvették, ennek következtében a szabadedzéseket uraló Gilles Magnus vághat neki az első rajtkockából a harmadik futamnak.

Őskáosz a WTCR-időmérőn, megvan Michelisz idei első pole-ja 2

Magnus ölébe is hullott egy pole.

Elvéreztek a bajnokaspriánsok: a listavezető Yann Ehrlacher motorcsere miatt a nyitófutamot csak a mezőny végéről kezdheti, a másik kettőt pedig a 13. pozícióból, míg legközelebbi üldözője, a 22 pontos hátrányban lévő Esteban Guerrieri az agyonmálházott Hondával csak egy 16. és két 19. helyet tudott összekaparni vasárnapra.

A Honda szempontjából hátrányos súlykompenzáció Tassi Attila hétvégéjét is agyonvágta: a magyar pilóta egyszer a 18., kétszer a 20. rajtkockába állhat fel, és mindhárom alkalommal a mezőny negyedik magyarja, Kismarty-Lechner Gábor startolhat mellőle.

Vasárnap 9:15-ös, 12:15-ös és 14:15-ös kezdéssel bonyolítják le a versenyeket, valamennyit élőben közvetít a Sport 1, az első kettőt emellett az Eurosport 2 is adja.