Ha azt olvassuk, Earth Car, leginkább valami környezettudatos, természetbarát, öko-kompatibilis jármű jut eszünkbe – nem pedig egy 632 lóerős, kettő és fél tonnás, hivatalosan is 14 literes fogyasztású luxuskupé.

Mégis érthető a Rolls-Royce egyedi példányának az elnevezése – Inspired by Earth, azaz a Föld ihlette –, mivel az autó kívül és belül egyaránt Földünket ábrázolja. A mélykék fényezés a tengereket jelképezi, a motorházfedélen pedig a Közel-Kelet műholdas képe látható – talán mondani sem kell, az autó megrendelője innen származik.

Ezt az autót a Naprendszerről mintázták 2

A Vörös-tengertől az Ománi-öbölig húzódó panorámaképet kézzel vitték fel, a munkaórák száma meghaladta a százat.

Az utastérben nem a levegőből, hanem testközelből köszönti a bolygót a Wraith: a mokaszinbőr ülések az Emírségek homoksivatagait, a kétféle árnyalatban játszó kék betétek a folyókat és tavakat, míg a smaragdzöld szegélyek magát a természetet szimbolizálják. A felhők és különböző csapadékformák hófehér RR feliratok és öltések képében jelennek meg.

Ezt az autót a Naprendszerről mintázták 3

Az elmaradhatatlan coachline smaragdzöld színű, a kézzel festett karaktervonalat a Nap és a nyolc bolygó grafikája tagolja.

Hátul hímzett vízesést láthatunk, a műszerfalat airbrush-sal festett közel-keleti műholdkép díszíti, a csillagfényes tetőkárpitot is kihímezték, és hogy némi nemesfém is kerüljön az utastérbe, egy külön ezüstplakett ábrázolja a Naprendszert, rajta az aranyból megformált Földdel.

Ezt az autót a Naprendszerről mintázták 4