A Panda Cross mintájára a Fiat Tipo is túraöltözetbe bújt: csaknem 40 mm-rel megemelt futóművel, a Fiat 500X-től átemelt keréktárcsa / abroncs kombóval, első és hátsó fenékvédő lemezekkel és a hűtőmaszkot keretező gallytörő ráccsal készítették fel földutakra, bozótokra és egyéb, a civilizáció peremén rá váró kihívásokra a Tipo Cross modellt. Mindezt kötelező stíluselemként egyedi kerékív-toldatok, küszöbök és hátsó diffúzor, valamint tetőcsomagtartó toldja meg.

Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 1
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 2

Mindenen átmenő autó fiatal családoknak

Mindenen átmenő autó fiatal családoknak

Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 14
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 15
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 16
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 17
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 18
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 19
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 20
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 21
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 22
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 23
Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 24
Fotó megosztása:

A Tipo Cross mellett a Tipo alapmodell is megújult: friss a hűtőmaszk, mostantól minden esetben LED-esek a lámpák, átrajzolták a lökhárítókat és a keréktárcsákat. Az utastérben újak a kárpitok, analóg műszerek helyett 7 colos, konfigurálható digitális tájékoztató felületről dolgozhat a vezető, míg a középkonzolon 10,25 colos érintőképernyőt találunk. A kormánykerék kisebb méretének köszönhetően egyszerre elegánsabb és sportosabb.

Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 25

A vezetőtámogató és biztonsági technológiák között jelzőtábla-figyeléssel társított sebességkorlátozás, sávban tartó rendszer,  a vezető fáradtságát felügyelő funkció, adaptív távfény és holttérfelügyelet szerepel.

Vezeték nélküli okostelefon-töltőt kapott az autó, és immár az Apple CarPlay és Android Auto telefon-integrációhoz sem kell kábel.

A motorkínálat teljesen megújult. Az 1,0 literes, háromhengeres benzinmotor 100 lóerős, legnagyobb nyomatéka 190 Nm; váltóját hosszúra áttételezték (130 km/óránál a motor csupán 3200-at forog percenként). Aki dízelt szeretne, 95 vagy 130 lóerős verziót választhat.

Mindenen átmenő autó fiatal családoknak 26