A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat egy 42 éves nővel szemben, aki Kaposvár közelében háromszor is indokolatlanul fékezett a sértett autója előtt.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2020 januárjában, a délutáni órákban Kaposvárról vezetett hazafelé, amikor még a lakott terület végét jelző tábla előtt beérte a sértett autóját, aki betartotta az útszakaszon érvényben lévő 30 km/h sebességkorlátozást.

Kaposvárt elhagyva a nő megelőzte a már gyorsuló és továbbra is szabályosan közlekedő autót, de azért, hogy korábbi lassú közlekedése miatt a sértettet megleckéztesse, hirtelen fékezett.

A vádlottnak egy fékezés nem volt elég, a büntetőfékezést kis ráhagyásokkal még kétszer megismételte. A sértett a harmadik alkalommal nem tudta az intenzíven fékezett járművét az úttesten tartani, és felborult.

A balesetről a sértett mögött közlekedő autós tett bejelentést, a nő a helyszínen nem állt meg, a 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett sértettnek segítséget nem nyújtott.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.