Carlos Sainz és Nászer el-Attija egyaránt háromszor győzött eddig a Dakaron. A spanyol versenyző ugyan a WRC-ben vált legendává, így pályafutását tekintve többet mutathat fel, mint katari kollégája, ám ez nem predesztinálja őt a sikerre. Az elmúlt három évben felváltva tudtak győzni a világ legnagyobb terepraliján, a páros években Sainz, a páratlanban el-Attija, de ez nem jelenti azt, hogy most az utóbbin volna a sor.

Nincs papírforma a Dakaron 1

Sőt: a Dakar hagyományos főpróbájának számító Marokkó-rali helyébe lépő Andalúz-ralin (az észak-afrikai versenyt a koronavírus-járványt miatt törölték) rendkívül éles küzdelmet vívott a két sztár. A Toyota versenyzője az első napon féltengelyproblémákkal küzdött, így a spanyol megelőzte őt, el-Attija azonban a hátralévő három napon fordítani tudott, bár szombati, tekintélyes (több mint 7 perces) előnyének több mint a felét lefaragta Sainz. A végén így a nézők számára kellemesen szoros előnnyel végzett az élen a Toyota, mindössze 3 perc 14 másodperccel előzve meg a MINI-vel versenyző Sainzt. A két márka egyébként sormintát rajzolt a top ötben: a harmadik és az ötödik helyen szintén toyotások, míg a negyediken Carlos márkatársa, a zseniális Stephane Peterhansel (13 Dakar-győzelem, ebből hat motoron, hét autóval) végzett.

Nincs papírforma a Dakaron 2

A 2021. évi Dakar-ralit ismét Szaúd-Arábiában rendezik meg, január 3. és 15. között. A Dakar történetének 43. versenye vadonatúj szakaszokon zajlik majd. A mezőny Dzsidda városából kiindulva egy hatalmas kört tesz meg, hogy aztán 12 nap elteltével visszaérkezzen a rajt helyszínére.