A kétliteres, 245 lóerős, 370 Nm nyomatékú turbómotorral, hétfokozatú S-Tronic sebességváltóval szerelt Audi TT 45 TFSI menetdinamikájához illő optikai csomagot dolgozott ki az Audi.

Az új S Line Competition Plus felszereltségi szint kupé és kabrió karosszériával egyaránt elérhető, de 2021 első negyedévéig csak elsőkerék-hajtással kapható.

Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él 1
Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él 2

Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él

Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él

Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él 6
Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él 7
Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él 8
Fotó megosztása:

A hosszú név nem véletlen, hiszen két létező felszereltségi csomag kombinációjáról van szó: az S Line egyedi lökhárítókat, hűtőmaszkot, oldalsó légbeömlőket, küszöböket és diffúzort tartalmaz, amihez az autó minden pontján megjelenő, fényes fekete dekorelemek társulnak.

A leglátványosabb persze a (szintén fekete) rögzített hátsó szárny, amely az alapmodell kinyitható, elrejthető légterelőjének a helyébe lép. A kabrió modellnél fekete vászontető és fekete bukókeret, míg a kupé esetében sötétített hátsó üvegezés erősít rá a komor megjelenésre. Szintén fekete a keréktárcsa – alapkivitelben 19, opcióként 20 colos méretben. Piros ellenben a féknyereg.

Nagyobb lábon, nagyobb szárnyon él 9

A futóművet 10 mm-rel leültették, mint a normál S Line kiviteleknél. A LED-es fényszórók opciósak. Az autó kék, piros és fehér színben választható, illetve negyediknek ott a Chronos-szürke, ami vadonatúj árnyalat az Audi TT történetében. A négy gyűrű minden esetben fekete.

Az utastérben szintén az S Line csomag adja az alapot. A sportülések bőr/Alcantara kárpitozással indítanak, de kérhetők Nappa bőrbe vonva is. A padlókonzol és az ajtópanel egyaránt részleges bőrkárpitozást kapott, a vágott aljú kormányt kontrasztos varrás és középállásjelző teszi harciasabbá.