Új használtautó-kereskedést épít Das WeltAuto Centrum néven a Porsche Hungaria Kft. Budaörsön – közölte a Volkswagen Csoport márkáinak hazai importőre.

2021 első negyedévében készül el a zöldmezős beruházásként megvalósuló, a Parts Center alkatrészraktár mellett található telephely, ezzel 31-re nő a Das WeltAuto kereskedések száma az országban, míg Budapesten és vonzáskörzetében ez lesz a második saját értékesítési pontja az importőrnek.

Az új telephely nyitását az értékesítésre váró autók növekvő mennyiségével és a magasabb technológiai elvárásokkal indokolják. A használtautó-kereskedők közül jelenleg a Das WeltAuto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal Magyarországon.

Kizárólag állapotfelmérésen átesett, megfelelően szervizelt autók közül választhatnak itt az ügyfelek. A legjobb minőségű autók esetében a cég – egyedi elbírálás alapján – 12 hónapos vagy 30 000 kilométeres garanciát is vállal.

A Porsche Holding a ’90-es évek elején Ausztriában hozta létre használt autó üzletágát, ezzel nyitott lehetőséget a használt gépkocsik beszámítására vásárláskor. A teljes világhálózatra 2012-ben terjesztették ki a szolgáltatást, azt követően, hogy a Volkswagen Csoport a Porsche Holding tulajdonosa lett.

A Porsche Hungaria portfóliójában 2001-ben jelent meg a Weltauto, 2007-ben a fokozatos növekedés következtében már 51 márkakereskedés értékesített másodkézből származó autót – a hálózat méretét a válság később racionalizálta. 2001 óta évente átlagosan 6850 gépkocsit értékesít Magyarországon a márka, 2019-ben 7500 autót adott el, 2020-ban pedig várhatóan 7800-at fog eladni.

Tavaly Porsche Hungaria Kft. árbevétele elérte a 350 milliárd forintot a 2018. évi 330 milliárd után.