Az Asura Technologies Zrt. és helyi partnere, a PRRS egyéves előkészítés után, 2020 eleje óta folyamatosan épít ki az Amerikai Egyesült Államokban sorompómentes parkolás-ellenőrzési rendszereket.

A magyar cég rendszere a be- és kijáratok kamerás figyelésével, rendszám alapján regisztrálja a parkoló autókat, rögzíti a várakozási időt, és távozáskor lekérdezi a fizetési státuszt a parkolókhoz rendelt fizetőautomatákból vagy egyéb fizetési megoldásból.

Amennyiben nem történt fizetés vagy a kifizetett összeg nem fedi a tényleges tartózkodási időt, a rendszer lekérdezi a jármű tulajdonosának adatait az adott állam járműnyilvántartásából, és elküldi az automatikusan generált büntetést számára.

Az Asura Technologies MI-alapú videóanalitikával észlelő rendszámfelismerő szoftvert alkalmaz. Emellett több, a parkoláshoz kapcsolódó megoldása is elérhető, mint az automatikus parkolóhely-foglaltságfigyelés vagy a mobil rendszámfelismerés-alapú utcai parkolás-ellenőrzés.

A következő szakaszban a mintegy 400 parkolót kezelő amerikai vállalat parkolóinak közel negyedében találkozhatnak majd az amerikaiak a magyar technológiával.