Amikor a közép-angliai Manchester közelében élő Violet Ward összeveszett férjével, Michaellel, úgy döntött, egy időre átköltözik a tőlük néhány kilométerre élő nagyapjához. Megvárta, hogy férje elmenjen otthonról, majd hazaugrott, hogy összeszedje a személyes holmiját.

Anyósa azonban, aki a szomszédjukban lakott, felhívta a férjét, aki tombolva tért haza a hírre. Mivel már nem találta otthon a feleségét, elindult utána az autópályán.

A megengedett sebességet jócskán túllépve cikázott az autók között, míg végül utolérte a nőt. Furgonjával 115 km/óra sebességgel nekihajtott felesége személyautójának, majd megelőzte őt, és vészfékezéssel megállásra kényszerítette – mindezt egy hétköznap, a kora esti órákban, csúcsforgalomban.

Csodával határos módon sem ők, sem mások nem sérültek meg az életveszélyes manőverek során. A bíróság azonban sem ezt nem vette figyelembe a mérlegelés során, sem azt, hogy a háromgyermekes pár azóta kibékült, ismét együtt élnek, és a feleség visszavonta a feljelentését. A férfit 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, 20 napos rehabilitáción való részvételre és 250 font eljárási költség megfizetésére kötelezte, valamint egy évre eltiltotta a járművezetéstől.