Mindössze hatvan példányban készül a Lexus 477 lóerős szuperkupéjának, a nemrég megújult RC F-nek az aktuális különkiadásából. Az egyelőre csak észak-amerikai forgalmazásra szánt Lexus RC F Fuji Speedway Edition motortuningot ugyan nem kap, feljavítják viszont a futóművét, tovább csökkentik a tömegét (kipufogórendszerét titán egységre cserélik, az aerodinamikai idomok szénszálas kompozitból készülnek), a fékeket pedig karbon-kerámia Brembo fékekre cserélik.

Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 1
Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 2

Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus

Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus

Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 9
Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 10
Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 11
Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 12
Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 13
Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 14
Fotó megosztása:

A Lexus RC F Fuji Speedway Edition visszafogott Cloudburst Gray szürke színben vagy a Lexus kínálatában most először megjelenő Arctic Blast Satin árnyalatban rendelhető – mindkettővel látványos kontrasztot alkot a kupé (külön rendelhető) szénszálas motorházfedele és tetőlemeze.

Bár az autóiparban a hangzatos festéknevek mögött gyakran átlagos árnyalatok szerepelnek, az Arctic Blast Satin egészen más: a félig matt karosszériakivitel a selyemfényű karosszériaszínek ragyogó tónusát kombinálja a matt felületek kopásállóságával, így tulajdonosai bátran beállhatnak a gépi autómosóba ezzel a különleges szépségű autóval.

Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 15

A Fuji Speedway Edition utasterét Alcantara betétekkel díszített, élénk piros bőrülések, valamint piros karbon dekorelemek teszik különlegessé.

A Lexus egyébként exkluzív karórát is ad az autóhoz: a Los Angeles-i MSTR óragyár automata szerkezetű kronográfjának sötétszürke lünettája, piros öltésekkel varrott szíja, valamint az óralapon elhelyezett Fuji Speedway és F logók minden bennfentes számára egyértelművé teszik, hogy viselője egy különleges klub tagja.

A speciális kiadás egyelőre csak az USA-ban kapható, de nem lennénk meglepődve, ha egyedi rendelés keretében pár darab Európa útjaira is eljutna.

Szénszálas fékeket kap a legsportosabb Lexus 16

A Lexus RC F-et nemrég mi is vezettük, méghozzá ugyanilyen karbon-kerámia fékekkel – kattints ide, ha érdekel, milyen volt!