Szeptember 14-én, hétfőn árverezik el azt az extrém megjelenésű Mercedes G-osztály terepjárót, amelyet a Louis Vuitton férfi részlegének művészeti igazgatója, Virgil Abloh álmodott meg és készített el az autógyártóval szoros együttműködésben.

Extrém Mercedest tervezett a divatpápa 1

A Project Geländewagen kísérlet, amelyben az autóipar és a kreatív alkotóművészet közötti kölcsönhatás lehetőségeit firtatták: „Amellett, hogy saját kreatív képességeimmel kísérleteztem, az is célom volt ezzel a munkával, hogy ihletet adjak a fennálló erőviszonyokat megkérdőjelezni vágyó fiatal művészek, mérnökök és formatervezők számára.” – mondta Virgil Abloh.

Extrém Mercedest tervezett a divatpápa 75

A kreatív szakember, aki korábban irodaszereket álmodott át luxuscikké, versenyautóként álmodta újra a G-osztályt, pontosabban annak csúcsmodelljét, a Mercedes-AMG G63-ast, vadonatúj szerepbe helyezve a luxusterepjárót.

A Project Geländewagen kötelező tartozékait – tükröket, irányjelzőket – mind leszerelték, a karosszéria szélesebb lett, a futóművet leültették. Az utasteret fémig bontották vissza, a műszeregység a lehető legegyszerűbb. Ezzel kontrasztban a Forma-1 világát idéző abroncsokat, kormányt és üléseket találunk az autóban, a biztonsági övek ötpontosak. A külső és belső kilincsek helyén bőr behúzó pántot találunk.

Extrém Mercedest tervezett a divatpápa 76

Az egész autót szinte szemet bántóan homogén, piszkosfehér színre fújták, ami még sterilebbé, egyben még titokzatosabbá teszi a jármű hangulatát.

A Project Geländewagen a Sotheby éves jótékonysági árverésén kerül kalapács alá; a Contemporary Curated aukciós sorozatban mindig egy-egy meghatározó ízlésű kortárs kreatív elme alkotásait árverezik el.

Extrém Mercedest tervezett a divatpápa 77