Már a szabadedzések alapján is számítani lehetett rá, hogy a zolderi WTCR-nyitány nem a Hyundai-ok hétvégéje lesz, de valószínűleg kevesen mertek volna fogadni rá, hogy csak a regnáló világkupagyőztes Michelisz Norbert jut tovább a Q2-be, ahol a magyar csak 12. lett, közvetlenül tavalyi riválisa, Esteban Guerrieri mögött zárva.

A pole pozíciót az egy szezon kihagyás után visszatérő Nathanaël Berthon szerezte meg, pályafutása során először. A Comtoyou Racing audis mögött a Lynk & Có-s Yann Ehrlacher és a csapattárs, az újonc Gilles Magnus végzett, másik két Lynk & Có-s, a szintén idén bemutatkozó Santiago Urrutia és a négyszeres világbajnok Yvan Muller előtt.

Óriási meglepetés Micheliszék időmérőjén 1

Tassi Attila a legjobb magyar az év első WTCR-időmérőjén.

A legjobb magyar Tassi Attila lett, aki a 7. helyen zárva a hondások között – egyúttal a Münnich Motorsport négyeséből – is a leggyorsabbnak bizonyult, míg a Zengő Motorsport újoncai, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor a 20., illetve a 22. rajtkockába kvalifikáltak.

A főfutamot vasárnap 10:30-tól, a fordított rajtrácsos versenyt pedig 14:15-től rendezik, utóbbit Tassi csapattársa, Néstor Girolami kezdheti az élről, az Alfa Romeó-s Jean-Karl Vernay mellől. A délelőtti futamot az Eurosport 1, a délutánit az Eurosport 2, mindkettőt pedig a Sport 1 közvetíti élőben.

Az időmérő edzés végeredménye:

Óriási meglepetés Micheliszék időmérőjén 2