A beszámoló szerint a 2019-es gyártás mennyisége a 2018-assal csaknem azonos volt, annak ellenére, hogy tavaly három új modell sorozatgyártása is elindult. Az új CLA Coupét a CLA Shooting Brake, ősszel pedig három kompakt modell Mercedes-AMG Performance verziói követték.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett adatok szerint A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben közel 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el, amely az előző évhez képest 2,7 százalékos növekedés. Ebből a belföldi értékesítés nettó árbevétele 7,72 millió euró, míg az exportértékesítés 3,68 milliárd euró. A növekedés összességében 125,24 millió euró volt. A cég adózás előtti eredménye 2019-ben elérte a 97,9 millió eurót (35 milliárd forint).

Idén tavasszal a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása, illetve a munkavállalók egészségének védelme érdekében megszakították a termelést a gyárban. Konszernszinten a krízishelyzet miatti kereslet-visszaeséssel számolnak, a Daimler ehhez igazítja globális terveit, amely a kecskeméti gyárra is kihatással lehet.