Németországban Kurierwagen, Olaszországban Pescaccia, Amerikában The Thing, azaz Az Izé néven vált ismertté a Volkswagen Typ 181. Az eredetileg katonai célokra gyártott, 378 cm-es autócskát 1971 és 1980 között civil kivitelben is gyártották, összesen közel 100 ezer példányban.

A háborús Kübelwagen utódja műszakilag a Bogár alapjaira épült, és ahogy az utóbbi kapott még egy esélyt az utókortól, úgy most a Typ 181-esnek is felkelhet ismét a napja.

Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója 1
Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója 2

Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója

Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója

Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója 6
Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója 7
Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója 8
Fotó megosztása:

A Volkswagen ugyanis szabadalmaztatta ez e-Thing típusnevet. Ez elvileg bármit jelenthetne, a fentiek ismeretében ugyanakkor szinte bizonyosra vehető, hogy a The Thing szellemi örököséről van szó, méghozzá elektromos kivitelben.

Ez nem is olyan meglepő, hiszen a Volkswagen már bemutatott egy ilyen autót: az I.D. Buggyt (fenti képünkön.) Azt már sajnos tudjuk, hogy az elektromos Buggy nem kerül sorozatgyártásba, az alapját adó elektromos padlólemezre azonban minden további nélküli felhúzható egy hasonlóan örömorientált, kis szériás modell.

Visszatérhet a Volkswagen apró örömautója 9

Egyelőre persze mindez csupán spekuláció, és az autóipar jelenlegi állása szerint a költséges, csekély használati értékű modelleket aligha engedhetik meg maguknak a tömegpiaci gyártók. Azt viszont senki nem tudhatja, mit hoz a holnap…