Korábbi csúcsa után ismét rekordot döntött James Robinson, aki szériaállapotú Acura (Honda) NSX kupéjával 10 perc 01,913 másodperc alatt ért fel a Colorado állambeli Pikes Peak csúcsára. Ez több mint fél másodperccel jobb idő, mint a 2018-as rekord, amit szintén ő tart.

Hegynek fel nincs ennél gyorsabb hibrid  1
Hegynek fel nincs ennél gyorsabb hibrid  2

Hegynek fel nincs ennél gyorsabb hibrid 

Hegynek fel nincs ennél gyorsabb hibrid  6
Hegynek fel nincs ennél gyorsabb hibrid  7
Hegynek fel nincs ennél gyorsabb hibrid  8
Fotó megosztása:

A Honda (Acura) NSX az abszolút nyolcadik legjobb időt futotta, saját kategóriájában (Time Attack 1) a harmadik lett. Az abszolút győztes Clint Vahsholtz egy saját tervezésű és építésű 2013-as Ford versenyautóval, 9 perc 35,490 másodperces idővel.

Az Acura NSX 3,5 literes benzinmotorja három villanymotorral dolgozik együtt; az autó európai kivitelének legnagyobb rendszerteljesítménye 581 lóerő, a maximális kombinált forgatónyomaték 645 Nm. Az összkerékhajtású autót kilencfokozatú duplakuplungos sebességváltóval szerelik, legnagyobb sebessége 308 km/óra.

a videó a hirdetés után indul

A tradicionális verseny 19,99 kilométeres távon zajlik, amelyet 156 kanyar tűzdel, ám nem elsősorban emiatt, hanem a rajt és a cél között 1440 méter szintkülönbség miatt nehéz. Az emelkedés átlagos szintje 7,2%.