Az intenzívebb, hevesebb zivatarokat felhőszakadás, 60-90 kilométer/órás széllökések és jégeső kísérheti. A rendőrség kéri, hogy a közúti közlekedésben résztvevők fokozottan figyeljenek a KRESZ szabályainak betartására, mert a korlátozott látási viszonyok között közlekedők nagyobb veszélynek vannak kitéve.

A gépkocsival közlekedők zivatar esetén fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek. A kerékpárosok, gyalogosok saját, illetve mások biztonsága érdekében lehetőleg használjanak láthatósági eszközöket.

Felhőszakadás miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán a Dunántúlon csak néhol, míg keleten elszórtan várhatók zivatarok elsősorban intenzív esőzéssel, többnyire 10-30 milliméternyi csapadékkal, és a kisebb méretű jég sem zárható ki.

Az előrejelzés szerint a minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet általában 23-28 Celsius-fok között lesz, de a felhős északkeleti tájakon csupán 21, 22 fok várható.