Kéttonnás, ötméteres luxuslimuzinokkal általában nem szokás hegyeset menni a Nordschleifén. A Porschénél viszont egészen másképp működnek a dolgok. Itt a sportosságot nem csak úgy hangoztatják, hanem tényleg kőkeményen tudnia kell még egy olyan autónak is, mint a Panamera. Mert a Porschénél egészen bolondok és amire rákerül a az arany pajzsos logó a lovacskával, annak kell nürburgringi köridő, legyen az egy golyóstoll vagy sportautó.

2020. július 24-én, 13.49-kor, 22 Celsius-fokos levegő- és 34 fokos aszfalt-hőmérsékleten kezdte meg a kört Lars Kern tesztpilóta a Porsche Panamera Turbo frissített változatával, aztán 7 perc 29,81 másodperc alatt körbe is ért a 20,832 km-es Nordschleifén. Ezzel kategóriarekordot állított be.

2016-ban Lars Kern az akkori 550 lovas Panamera Turbo-val 7:38,46-os időt ment, de akkor a pálya még valamivel rövidebb, 20,6 kilométeres volt. Akkor még nem tartozott bele a hivatalos körrekordtávba a 13. számú tribünnél (T13) lévő kb. 200 méter hosszú szakasz. Hogy a régi és az új idő összehasonlítható legyen, a frissített Panamera Turbo a 20,6 km-t már 7:25,04-nél teljesítette.

Közjegyző erősítette meg, hogy az enyhén álcázott autó megegyezik a sorozatgyártású változattal. Persze, apró kivételek vannak, mint a Recaro kagylóülések és a bukócső, melyet a pilóta biztonsága miatt szereltek az autóba. A Panamera Turbo egy új keverékű Michelin Pilot Sport Cup 2 gumin futott, mely extraként lesz elérhető az autóhoz. Következzék a rövidke összefoglaló, mozgóképes formátumban!