Hihetetlen, de igaz, Oroszországban még mindig kapható az ősi technikának számító UAZ-469-es terepjáró. Gyakorlatilag az oroszok azt csinálják mint a Jaguar, ahol elkezdték feltámasztani a régi legendás autókat, és újragyártják azokat őrült összegért a rajongóknak, annyi különbséggel, hogy ők abba sem hagyták a gyártást. 

UAZ Hunter néven még mindig készül pár darab évente, de már csak haszonjárműként kerülhetnek forgalomba, mert nem felel meg a személyautókra vonatkozó emissziós és biztonsági előírásoknak Oroszországban sem. Ez pedig tényleg jelent valamit, mert ott ez a léc igen alacsonyan van. 

Tavaly csak 1203 darab készült, holott pár éve még 8-10 ezer Hunter gördült le a gyártósorról. 2022-ben a típusengedélye is lejár, várhatóan utód nélkül fejeződik majd be a gyártása. Így egyre több tervező, szabadúszó gondolkodik el, vajon milyen lehetne a modern folytatás? Egy igazi XXI. századi retró elgondolás, mint a Ford Bronco például? 

Újragondolták a legendás orosz terepjárót 1Újragondolták a legendás orosz terepjárót 2Újragondolták a legendás orosz terepjárót 3

Szergej Kritsberg orosz formatervező adja meg a választ, ha tervei a Teslának készülnének, már most több ezren adnák le az előrendelést, annyira menő, és legalább annyira létező, mint mondjuk a Tesla Cybertruck.