Bármelyik amerikai családi vígjáték tökéletes kelléke lenne a Honda Odyssey, mert szinte süt róla, hogy ebben a sok gyerek mellett elfér a babakocsitól kezdve az utolsó homokozólapátig minden. Ezek az 5 méternél is hosszabb, 3 méteres tengelytávú kisbuszok nagyjából a műfaj csúcsai és ez különösen igaz lehet a frissített Odyssey-re, ami kicsit szebb és sokkal okosabb lett. Az inkább szabadidő-autókra váltó európai vásárlókhoz viszont maximum csak konténerben jut el.

Tolóajtaján keresztül egyszerű a beszállás és a méreténél fogva még a harmadik üléssorban is bőven akad hely a Honda Odyssey-ben, amiben szabadon variálhatók a hátsó ülések (MagicSeat), tehát nem csak 7 személyes lehet, hanem akár középső folyosó kialakításával 4 is. Vagy éppen kétszemélyes, ha a komplett Tescót… vagyis inkább Walmartot kell hazacipelni. A raktér akár 4,5 köbméteresre bővíthető, ami már tényleg furgon szintű hely. Ezek mellett egy halom tároló van még az autó különböző pontjain.

Fedélzeti porszívó és gyerekfigyelő a Honda családi bálnájában 2

Háromzónás klíma, fűthető és szellőztethető ülések, fűthető kormány, naprolók és még felsorolhatatlanul sok kényelmi funkció van. Még a tetőből lehajtható képernyő (10,2 colos) is rendelhető hozzá, hogy a hátul utazó aprótalpúakat lekösse a mese vagy játék.

Fedélzeti porszívó és gyerekfigyelő a Honda családi bálnájában 3

Két további érdekesség a CabinTalk és a CabinWatch rendszer. Előbbi az első üléseken folytatott beszélgetést továbbítja a kabin végébe, utóbbi pedig egy kamera, melynek képe a központi kijelzőn jelenik meg, így szemmel lehet tartani a hátsó két sor utasait. A legmókásabb extra viszont továbbra is a fedélzeti beépített porszívó.

Fedélzeti porszívó és gyerekfigyelő a Honda családi bálnájában 4

3,5 literes, szívó V6-os i-VTEC motor kerül a Honda Odyssey-be, mely 280 lóerő teljesítményét 6000-es fordulaton adja le, mellé 355 Nm nyomatéka van 4700-tól. hozzá 10 sebességes automata váltó csatlakozik és elsőkerék-hajtás. A tesztek szerint 9,5 l/100 km alatti fogyasztást tud hosszú utazáson. Amerikában 10 millió forintnak megfelelő összeg az alapára.

Fedélzeti porszívó és gyerekfigyelő a Honda családi bálnájában 5