Megelőzésként négy házból hét embert telepítettek ki a Zala megyei Surdon, mert fennáll a veszélye annak, hogy átszakad a település központjában lévő tó gátja az extrém mennyiségű csapadék miatt. A megyében közúti hidakat mosott el a víz, ezért egy település megközelíthetetlenné vált.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 1

A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott út a Zala megyei Surdon 2020. július 24-én éjjel

Az Útinform arról adott tájékoztatást, hogy a Zalaszentjakab és Kisfakos közötti úton, a 3-as kilométernél a Malomárok hídját elmosta a víz, emiatt Miháld megközelíthetetlenné vált.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 2

A térségen átvonuló vihar következtében a domboldalakról lezúduló nagy mennyiségű esővíz több településen elárasztotta az alacsonyabban fekvő részeket

A Nemesdéd és Miháld közötti úton, a 4-es és a 7-es kilométer közötti hidat szintén elmosta a hirtelen lezúduló víztömeg, az utat ezért lezárták, de Nemesdéd még megközelíthető.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 3

Lovat vezetnek ki a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott udvarról Surdon

Teljes szélességében zárva van a 68-as számú főút a 60-as kilométerszelvénytől a Tapsonyi elágazásig, valamint az 51-es kilométerszelvénytől Segesdig.

A 61-es számú főút 157-es kilométerszelvényében Terebezd-puszta térségében félpályán haladhat a forgalom, a Nagybajom és Böhönye közötti útszakaszt viszont teljes hosszában lezárták. A rendőrség a forgalmat a környező utakra tereli, egyúttal arra kéri a közlekedőket, hogy a lezárt szakaszokat lehetőleg kerüljék el.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 4

A katasztrófavédelm gépjárműve és egy terepjáró halad a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében

A tűzoltók pénteken horgászoknak segítettek a Desedai Arborétumban, ahol a víz nagy mennyiségű földet vitt az útra, ellehetetlenítve a közlekedést.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 5

Porrogszentkirály, 2020. július 25.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 6

Víz folyik ki a nagy esőzés miatt megtelt tó gátjának teteje felett a Zala megyei Surdon. Megelőzésként négy házból hét embert telepítettek ki a településen, mert fennáll a veszélye annak, hogy átszakad a község központjában lévő tó gátja az extrém mennyiségű csapadék miatt.

A település központjában lévő tó szombatra annyira megtelt, hogy több helyen lyukak keletkeztek a gátfalon, de a gát tetején is átfolyik a víz.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 7

Víz áll a labdarúgópályán és környékén Surdon

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 8

Szombaton a legtöbbször Segesdre kellett vonulniuk, ahol helyi és nagyatádi önkéntesekkel pincékbe, házakba befolyt vizet kellett szivattyúzniuk. Vésén és Böhönyén lakóépületekből, Segesden autóból mentettek embereket, Csurgón homokzsákokkal akadályozták meg, hogy a halastó vize kilépjen a medréből.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 9

Vízzel elárasztott út Zalaszentjakabon

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 10

Böhönyén a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagjai mentettek meg egy kerékpárost, akit elsodort a víz, de egy ház kerítésében meg tudott kapaszkodni.

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 11

Vízben álló vasúti sínek a Budapest-Nagykanizsa vonalon Zalaszentjakabnál

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 12

Vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 13

Szintén Zalaszentjakab

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 14

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 15

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 16

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 17

Világvége hangulatú fotókon a szombati felhőszakadás 18