Most született meg az ítélet egy tavalyi közlekedési baleset ügyében. 2019. február 5-én délután halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán. A rendelkezésre álló adatok alapján a 85 éves tatai lakos egy Suzuki SX4 típusú autóval a gyorsítósávról a forgalommal szembe fordulva hajtott fel a pályára, ahol frontálisan ütközött egy Renault-val, majd többször megpördült, végül nekiment a külső szalagkorlátnak.

A Suzuki hátsó ülésén utazó 81 éves asszony a helyszínen életét vesztette. A sofőr és a mellette ülő utas, illetve a másik autó vezetője – egy 31 éves férfi – megsérült. Az eljárás során a halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 85 éves férfi szabadlábon védekezhetett.

A minap pedig arról írtunk, hogy kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja a háziorvos az idős sofőröket.

KEDVES OLVASÓINK! EGYESEK FELHÁBORODÁSÁT MEGELŐZENDŐ, NEM ÁLLÍTOTTUK, HOGY VALAKI IDŐS KORBAN NE LEHETNE ALKALMAS AUTÓVEZETÉSRE ÉS NE VEZETHETNE BIZTONSÁGOSAN. A CIKK AZ ELJÁRÁS VÉGÉN SZÜLETETT ÍTÉLETRŐL SZÁMOL BE EGY TRAGIKUS KÖZLEKEDÉSI BALESET KAPCSÁN, AMELYNEK OKOZÓJA 85 ÉVES. HÍRÜNK TALÁN RÁVILÁGÍT ARRA, MIÉRT FONTOS HÁTUL IS BEKÖTNI A BIZTONSÁGI ÖVET.