Az EU-ban már korábban bemutatkozott a Toyota Corolla optikai sportcsomaggal szerelt verziója, a GR Sport. A kombi és a ferdehátú modellek azonban nem minden piacon elérhetők – a szovjet utódállamokban például kizárólag lépcsőshátú karosszériával kapható a Corolla. Mostantól ők is örülhetnek: a Toyota bemutatta a Corolla GR Sport szedán verzióját.

Az irány ugyanaz, mint eddig: króm helyett fekete dekorrészletek, kontrasztos fényezésű tetőlemez, egy exkluzív színárnyalat (szürke, de akkor is), no meg egy apró légterelő a csomagtérfedél peremén.

Az utastérben fekete a tetőkárpit, perforált a bőrkormány, a küszöböket pedig alumínium lemezek borítják. Az ülések feketék, sportosak és integrált fejtámlásak, szövet/műbőr kárpitjukat piros és fehér cérnával varrták.

Sportszedánnak álcázták ezt a Toyotát 2

A GR Sport az alap szedán mindkét motorjával megvehető: az 1,8 hibriddel éppúgy, mint az 1,6-os benzinessel, amely egyébként csak ehhez a motorhoz kérhető.

A sportos Corolla szedán gyártása idén novemberben kezdődik meg, az értékesítés piactól függően legkorábban 2021 januárjától indul be.

Sportszedánnak álcázták ezt a Toyotát 3