A Mercedes kompaktautó-családjának két hibridmodelljét, a CLA 250 e Coupét és a CLA 250 e Shooting Brake-et is kizárólag Kecskeméten kezdték gyártani. Az első autót egy magyar tulajdonos várja, a Mojave-ezüst metál színű CLA 250 e Coupét. A Mercedes-Benz kompakt járművek szegmensében ezzel hat modellre bővült a Plug-in-hibrid kínálat.

A tavalyi évben háromszor kezdődött meg új modellek sorozatgyártása a kecskeméti Mercedes gyárban: az új CLA Coupét előbb az új CLA Shooting Brake, majd ősszel mindhárom kecskeméti modell Mercedes-AMG Performance verziói követték.

Kecskeméten megkezdődött az új hibrid Mercedesek gyártása 1

Minden új gyártásindítás komplex előkészületeket igényel, ugyanakkor a CLA 250 e Coupé és a CLA 250 e Shooting Brake esetében ez fokozottan igaz volt, hiszen ezúttal hibrid modellek sorozatgyártásáról van szó, amelyek először készülnek Kecskeméten. A gyártásban részt vevő munkatársakat hónapokon keresztül képezték a hibrid modellek esetében alkalmazott egyedi munkafolyamatokra, és a gyártásindulást megelőzően több mint 2000 munkatárs részesült speciális munkavédelmi oktatásban. Emellett újdonság még például, hogy a csarnokon belül, azokon a munkaterületeken, ahol a munkatársak dolgoznak az autón, kizárólag elektromos hajtással működnek ezek a gépkocsik.

Kecskeméten megkezdődött az új hibrid Mercedesek gyártása 2

A Mercedes-Benz autók esetében először, a belső égésű motort is az elektromos hajtásért felelős elektromotor indítja el, melynek teljesítménye 75 kW. Az 1,33 literes négyhengeres motorral együtt ez 160 kW (218 LE) teljesítményt és 450 Nm rendszernyomatékot eredményez. Az új modellek már rendelhetők, piaci bevezetésükre néhány héttel később kerül sor.

Kecskeméten megkezdődött az új hibrid Mercedesek gyártása 3