Az első generációs Ford Bronco 1965-ben mutatkozott be – ez volt az első észak-amerikai autó, amelyet SUV-nak neveztek. Az alvázas szerkezet és a rövid túlnyúlások mellé rövid tengelytáv és nagy hasmagasság társult. Az autó idővel megnőtt, ám oldalajtóból három évtizeddel később, a modellprogram 1996-os törlésekor is csak kettőt kínált.

Most viszont bővíti a kínálatot a gyártó: a kétajtós mellett lesz egy négyajtós verzió – ehhez nyilvánvalóan a Wrangler, illetve a Defender párosai adták az ötletet –, plusz jön egy kompakt modell, a Bronco Sport. Mindhárom modell minden esetben összkerékhajtással kerül forgalomba, tehát nem lesz olcsó, városorientált 2WD variáns. A 4×4-es hajtásképletet elektronikus hajtásvezérléssel egészítik ki, hogy bármilyen terepen helytálljon.

Az előzetes képeken jól látható, hogy a kétajtós modell tetőoszlopai, teteje, valamint oldalajtajai leszerelhetők; a karosszériamerevséget beépített bukókerettel pótolták a mérnökök. Ez a keret a négyajtós modellen is látható, tehát vélhetően az is lecsupaszítható lesz. A kompakt Bronco Sport tradicionális crossovernek ígérkezik.