Mostanában minden az elektromos autókról és a lehető legalacsonyabb károsanyag-kibocsátású autózásról szól, sorra jelennek meg a kisebb turbómotorok és a könnyebb autók. Ezzel szemben a Dodge-nál még mindig igazi, régi vágású izomautók készülnek rengeteg köbcentivel és sok lóerővel, hogy a lehető leggyorsabb legyen a negyedmérföldes távon. Akkor is, ha az egy négyajtós szedán, mint a Charger.

Menő, szélesített karosszériájáról azonnal felismerhető a Dodge Charger SRT Hellcat Redeye, aminek a hangját sem fogták vissza. Mivel négyajtós, ezért befér a család, a 8 sebességes automata váltó miatt a városi araszolás sem fáj benne, szóval boltba menni és iskolába vinni a gyerekeket is tökéletes. Aztán jöhet az őrület, amihez remek alap a 6,2 literes, kompresszoros V8-as motor, mely 797 lóerőt és 958 Nm nyomatékot tud.

797 lóerős, négyajtós izomautó a Dodge Charger Hellcat Redeye 2

Ehhez azonban a Demontól származó apróságok is kellettek a motorba, így kapott nagyobb feltöltőt, erősebb hajtókarokat és dugattyúkat. Új az üzemanyag-befecskendező rendszer és a szelepek is. Valamint ott az SRT Power Chiller, mely a légkondicionálót a kabinról a szívócsatorna felé irányítja, hogy csökkenjen a levegő és a hűtőfolyadék hőmérséklete a nagyobb teljesítmény érdekében. A Race Cooldown funkció pedig lehetővé teszi a motor számára az optimális üzemi hőmérsékleten történő működést a verseny után azzal, hogy megfelelő tartományban járatja a hűtőventilátort és keringeti a hűtőfolyadékot.

797 lóerős, négyajtós izomautó a Dodge Charger Hellcat Redeye 3

3,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra a Charger SRT Hellcat Redeye és 10,6 másodperc alatt futja meg a negyedmérföldes távot, a végén pedig 207 km/órás sebességet ér el. A végsebessége egyébként 326 km/óra.

797 lóerős, négyajtós izomautó a Dodge Charger Hellcat Redeye 4

Adaptív felfüggesztés van a Charger alatt, de rajtelektronika és Line Lock is elérhető. Utóbbi a Mustangéhoz hasonlóan megfékezi az első kerekeket, hogy a hátsókról leégethessük a gumikat. Nézd meg videón is a 797 lóerős Dodge Chargert!

a videó a hirdetés után indul