A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság  járőrei június 26-án Szekszárdon, a város központban a piros lámpánál várakoztak egy jelöletlen szolgálati autóval, amikor elsuhant mellettük – áthajtva a piroson – egy robogós. A rendőrök a szabálysértő után iramodtak, aki a tilos jelzésen történő áthaladás után felgyorsított, és a város központjában 73 km/órás sebességgel folytatta útját, majd tovább robogva, a “balra kanyarodni tilos” tábla ellenére befordult balra.

a videó a hirdetés után indul

Az alig egy perc alatt elkövetett három súlyos jogsértést a járőrautóba szerelt fedélzeti és sebesség-ellenőrző kamera rögzítette. A motoros, aki megállítása után azzal védekezett, hogy sietett az ebédért, nagy árat fizetett a szabálytalankodásáért. A rendőrök 130 000 forint közigazgatási bírságot és 16 közlekedési előéleti pontot szabtak ki részére.

A magyar jogszabályok értelmében a sofőrnek, aki három éven belül 18 büntetőpontot összegyűjt, bevonják vezetői engedélyét, és utánképzésen kell részt vennie. Könnyen lehet, hogy a szabályszegő motoros is jogosítvány nélkül marad.