A kedvezőbb árkategóriájú használt autók iránti kereslet egyértelmű visszatérését mutatják a Használtautó.hu keresési statisztikái. Ezek alapján továbbra is úgy tűnik, hogy március 18. volt a hazai használtautó-piac mélypontja, ekkor az előző évi keresések felét sem indították el az oldalon. A vásárlók áprilisban kezdtek lassacskán visszaszivárogni, a keresések száma akkor 26, míg májusban már csupán 8 százalékkal maradt el az előző évitől.

Június eddig eltelt napjaiban pedig már az előző évinél csaknem 100 százalékkal nagyobb keresési számot is regisztrált a portál. A Használtautó.hu szerint a koronavírus utáni nyitásban világosan megfigyelhető, hogy aki teheti, inkább önállóan, autóval szeretne közlekedni.

Ennek megfelelően nagyot nőtt az érdeklődés a legolcsóbb, 500 ezer forint alatti árkategória iránt, míg a vevők csaknem harmada továbbra is a 1,5-3 millió forint közötti használt autók közül vásárolna.

Az öt legkeresettebb, 500 ezer forint alatti modell sorrendben a Volkswagen Golf, az Opel Astra, a Volkswagen Passat, a Ford Focus és a Skoda Octavia.