A 2015-ben Kishonti László által alapított társaság főleg kamerákra épülő, mesterséges intelligenciával támogatott megoldásokat kínál.

A cég fejlesztéseinek jelentős részét magyarországi központjában végzi, emellett jelenleg már három kontinensen képviselteti magát irodákkal. Az AImotive közel 200 szakembert foglalkoztat, közöttük Európa egyik legnagyobb mesterségesintelligencia-kutatócsoportját.

A társaságnak Európa több országában, Amerikában és Japánban is futnak különleges érzékelőkkel felszerelt tesztautói, és a legnagyobb autóipari partnerekkel dolgozik együtt.

Az AImotive most friss forrásbevonással újabb komoly tőkéhez, összesen 20 millió dollárhoz (6,2 milliárd forint) jutott. A korábbi befektetésekkel együtt az AImotive tőkeereje 75 millió dollár (23 milliárd forint) fölé emelkedett.

A befektetés részben a vezető befektető Lead Ventures egyik tőkealapjától érkezett, amelyet az MFB Invest és a Mol finanszíroz, részben pedig a Pénzügyminisztérium alá tartozó, elsősorban a magyar kis- és középvállalkozások finanszírozását támogató Széchenyi Tőkealap-kezelőtől.