A legtöbb esetben a gyártását és szalonban csillogó autót látjuk az autóiparból, de a kettő között egy igazán bonyolult logisztikai folyamat zajlik, melynek során vonatok és trélerek, valamint teherhajók is szerepet vállalnak abban, hogy a megfelelő autó a megfelelő helyen legyen. Néha azonban nem ér célba a szállítmány, mint például ebben az esetben is.

A floridai Jacksonville kikötőjében álló Hoegh Autoliners által üzemeltetett Hoegh Xiamen teherhajón még június 4-én keletkezett tűz. A kifejezetten autószállításra berendezett teherhajó fedélzetén ekkor nagyjából 2000 autó parkolt. A tűz még egy héttel később is égett, ennek következtében a bent álló autók egyszerűen elolvadtak.

A hajótest külső része már a 176 Celsiust is elérte, a belső hőmérséklet pedig bőven 540 fok feletti lehetett. Az oltáshoz több mint 110 ezer liter vizet használtak el a tűzoltók

Ezen a hőmérsékleten egy autó karosszériája vagy alváza még nem olvad meg, de például a könnyű alumínium elemek már igen, nem beszélve a műanyag és gumi alkatrészekről.

A tüzet csak mostanra sikerült teljesen eloltani, a kár több milliárdos.