A Rio után a Picanto is modellfrissítésen esett át. Ahogy ott, ez esetben is módosult a tigrisorr hűtőmaszk, kerete részben belelóg a megújult fényszórókba, a nappali fények újraértelmezik a szokásos jégkocka-formátumot.

Okosabb, vagányabb lesz a legkisebb Kia 1

Belül új, kellemesebb tapintású anyagok várnak, a vezető előtt 4,2 colos digitális kijelző foglalja el a műszeregység közepét. Ezeknél fontosabb azonban az új 8 colos érintőképernyő. A korábbi 7 colos egység helyébe lépő infotainment rendszer képes az okostelefon-integrálásra (Apple CarPlay / Android Auto), illetve egy sor fedélzeti funkció a távolból, okostelefonos alkalmazásról is vezérelhető lesz.  

Noha hibrid nincs, a motorok megújultak: az 1,0 literes, háromhengeres turbómotor itt csak 100 lóerős kivitelében elérhető, a másik opció a szintén 1,0 literes, de feltöltés nélküli motorocska, 67 lóerővel. A Picantóban debütál a Kia új ötfokozatú robotizált kéziváltója.

Okosabb, vagányabb lesz a legkisebb Kia 15

A biztonságról akár hét darab légzsák, vészfékezést jelző, menetstabilizáló és visszagurulás-gátló rendszerek, valamint sávkövető, éberség-figyelő és holttér-felügyelő rendszer gondoskodik.

A modell a harmadik negyedévtől kerül forgalomba.