Múlt pénteken röppent fel a hazai sajtóban, hogy megszűnik a Lada magyarországi értékesítése, az importőr kedden hivatalosan is bejelentette az értékesítés befejezését.

A közlemény szerint az új autók értékesítése “bizonytalan ideig felfüggesztésre került”, de nem valószínű, hogy a közeljövőben visszatér a márka. A szerviz- és garanciális tevékenység, valamint alkatrészellátás továbbra is zavartalanul folytatódik.

A Lada márka korábban a Renault-Nissan-Mitsubishi többségi tulajdonába került. A szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Ladát nem forgalmazzák tovább Európában. Az európai import lehetősége is megszűnt, jelenleg az utolsó készletes darabok kiárusítása folyik, további készlet már nem érkezik.

A Lada tényleges magyarországi értékesítése 2015 végén indult, azóta közel 4000 új Lada talált gazdára. A Duna Autó Csoporthoz tartozó Lada Hungary Kft. azt ígéri, hogy amennyiben a Renault-Nissan-Mitsubishi európai stratégiája változik, folytatja a márka új modelljeinek forgalmazását.