Vasúti átjáró piros jelzésénél állt meg a BMW vezetője Szombathely határában, a 87-es főúton, kedd délután. A mögötte érkező áruszállító sofőrje viszont későn észlelte az előtte megálló járművet és beleszállt a BMW-be.

“Nagyon dühös vagyok. A velem utazó gyermekemet a biztonság kedvéért kórházba szállították, az autót meg fél órája vettem, ez az első utam vele. Álltam a kocsisor végén, semmit nem tudtam csinálni. És ahogy nézem, totálkáros lett az autóm. Illetve még nincs is átíratva, csak a szerződés van meg” – mondta a BMW-t vezető férfi.

A teherautó vezetője bocsánatot kért:

“Nagyon buta hibát vétettem, elmondhatatlanul sajnálom. Csörgött a telefonom és lefelé néztem, hogy megtudjam, ki keres. Az egész 2-3 másodperc lehetett. Mire visszanéztem az útra már nem tudtam megállni. Próbáltam félrekormányozni az árok felé, de ütköztünk. Ez az én hibám” – mondta a férfi, aki akkor még nem tudta, hogy a BMW-ben utazó gyermek megsérült-e?

 

A baleset mindkét irányban kilométeres torlódást okozott, a forgalmat rendőrök irányították – adta hírül a 112Press.

Tudtad?

Ha csak 5 másodpercre vonja el a telefon a sofőr figyelmét 90 km/órás sebességnél, akkor az olyan, mintha vakon hajtana át egy egész focipályányi területen.