Nem titok, még ha a Toyota nem is mondja ki: a Prius betöltötte feladatát, és többé nincs rá szükség. Európa több országában, így nálunk is beszüntették a forgalmazását, az USA-ban meredeken zuhannak az eladásai. Van helyette tucatnyi másik Toyota hibrid, egytől egyig sokkal autószerűbbek – persze sokan vannak, akik éppen azt szerették a Priusban, hogy semmi ismert dologra nem emlékeztet.

Mindegy is, most örüljünk annak, hogy a Prius dupla évfordulót ünnepel: prototípusa 25 éve jelent meg a Tokiói Autószalonon, a nemzetközi forgalmazású modell pedig 20 éve kapható Európában és Észak-Amerikában. Ez utóbbit igazán látványos limitált szériával köszönti a Toyota.

Lám, ilyen dögös is lehet egy Prius 1

A részletfotókért kattints a képre!

A Prius 2020 Edition mindössze 2020 példányban készül, piros vagy gyöngyházfehér fényezéssel. Mindkettő remekül mutat majd a fekete részletekkel: a keréktárcsákon kívül a lámpaházak, a B-oszlop borítása, a tükörházak, valamint a logók és a feliratok is feketék.

Az utastérben fekete a váltógomb, az A-oszlop burkolata, valamint a szellőzőrostélyok. A kulcs és a padlószőnyeg egyedi dekorációt kap.

a videó a hirdetés után indul